|

10 πάγκοι κουζίνας, διαφορετικοί από ότι έχεις δει μέχρι τώρα!

Σήμερα σταθήκαμε στους 10 πιο ευφάνταστους και διαφορετικούς από τους συνηθισμένους πάγκους για μικρούς και μεσαίους χώρους κουζίνας.

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού όπου αν υπάρχει η διάθεση και η δυναμική μπορεί να δημιουργηθεί ένας εξαιρετικός χώρος για την οικογένεια και τους φίλους.

elagant-kitchen.jpg
 
Στην μεγαλύτερη κουζίνα του αφιερώματος, ο πάγκος μπορούσε να σταματήσει εκεί που τελειώνει ο τοίχος. Όμως συνεχίστηκε και προσέφερε άνετο χώρο μπαρ για πρωινό. Στον σχεδιασμό ανοιχτού τύπου του δωματίου αυτό λειτουργεί ως διαχωριστικό και παίρνει πολύ λιγότερο χώρο από μια τραπεζαρία, αφήνοντας άπλετο χώρο στην μέση της κουζίνας.

Σε κάθε κουζίνα σίγουρα θα υπάρχει ένας τρόπος να σχεδιάσεις έναν πάγκο-μπαρ, ώστε να μπορείς να απολαύσεις το πρωινό ή ένα γεύμα με την οικογένεια, χωρίς να χρησιμοποιήσεις όλο τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο. Από εκεί και πέρα οι 10 πάγκοι κουζίνας που παρουσιάζουμε δεν είναι απλά διαφορετικοί από ότι έχεις δει μέχρι τώρα, αλλά έχουν εξαιρετικό στυλ, εκπροσωπώντας πολλά διαφορετικά είδη μοντέρνας διακόσμησης!

modern-dining-room-and-kitchen.jpg

Η νησίδα προϋπήρχε στην κουζίνα, όμως αυτή μετατράπηκε σε χώρο για πρωινό χάρη στα σκαμπώ και παρέμεινε η τραπεζαρία για τα υπόλοιπα λιγότερο βιαστικά γεύματα. Τα ντουλάπια είναι τόσο από ξύλο όσο και από πολυμερή, με τον χώρο πίσω από τον νιπτήρα να καλύπτεται αντί με πλακάκια από ενιαίο κομμάτι γυαλιού! Κάτι απόλυτα μοντέρνο που δίνει χρώμα με διακριτικό τρόπο.

minimalist-design-kitchen.jpg

Ο χώρος δεν φαίνεται μικρός, επειδή είναι ανοιχτού τύπου. Ο ελεύθερος χώρος της κουζίνας όμως δεν είναι περισσότερο από 6 μ² και συνολικά με τις εντοιχίσεις φαίνεται σχεδόν διπλάσιος! Το άνετο μπαρ που δημιουργήθηκε προσφέρει χώρο για 6 άτομα. Οι καρέκλες και ο σχεδιασμός του πάγκου με μόλις μια επιπρόσθετη στενή σανίδα τον μετέτρεψαν σε… εν δυνάμει τραπεζαρία!

simple-and-bright-counter.jpg

Ο φωτισμός βοηθά τα έξυπνα επιλεγμένα λευκά ντουλάπια, να αντιπαρέλθουν την έλειψη πλούσιου φυσικού φωτός. Το παρκέ προτιμήθηκε έξυπνα ανοιχτόχρωμο και το παστέλ της μέντας χρησιμοποιήθηκε στο ψυγείο και τα σκαμπώ του μπαρ. Αν δε προσέξεις τα πόδια των σκαμπώ θα παρατηρήσεις ότι δημιουργήθηκε εσοχή για να μπορούν να καθίσουν οι χρήστες του μπαρ άνετα και να απολαύσουν το γεύμα τους.

modern-rustic-kitchen-full-of-wood.jpg

Σε ένα πάγκο κουζίνας πλούσιο σε ξύλο δημιουργήθηκε μια ακόμα πιο βαθιά εσοχή ώστε αυτοί που γευματίζουν να μην έχουν καμία ενόχληση στα γόνατα. Ο συνδυασμός των αποχρώσεων είναι τέλειος και μας αρέσει το γεγονός ότι τα σκαμπώ έχουν διαφορετικό χρώμα ξύλου από τον πάγκο. Το ταβάνι, ο φωτισμός και οι ανάποδες Ορχιδέες φαλαινόψις τοποθετούν αυτόν τον πάγκο κουζίνας στους καλύτερους που έχουμε απολαύσει.

eclectic-kitchen-contrast.jpg

Με την προσθήκη ενός τραπεζιού γωνίας στο τέλος του πάγκου, η κουζίνα μεταλλάχθηκε (προς το καλύτερο φυσικά)! Η απόχρωση του πατώματος σε ανοιχτό μπλε αντιτίθεται υπέροχα με το μπλε του πάγκου και των ντουλαπιών, την ώρα που το κάθισμα των καρεκλών και το παρκέ κάνουν αντίθεση με το λευκό. Ταυτόχρονα ταιριάζουν με τις αποχρώσεις του μπλε, με τρόπο που μόνο το καφέ μπορεί. Όλα είναι καλοσχεδιασμένα και μόνο με το…καρδιογράφημα στον χώρο κάτω από τα ντουλάπια διαφωνούμε.

modern-kitchen-counter-on-table.jpg

Και οι κουζίνες χωρίς παράθυρο μπορούν να είναι όμορφες όπως είδαμε πρόσφατα! Οι διαστάσεις και κυρίως το πάχος των δύο πάγκων μαγνητίζουν τα βλέμματα, την ώρα που το γεγονός ότι εφάπτονται και ότι είναι σε διαφορετικά χρώματα, κάνει την σύλληψη της ιδέας αριστουργηματική. Πολύ όμορφος συνδυασμός με ουδέτερα χρώματα και απομένουν τα boho πλακάκια του νιπτήρα να σπάσουν την ομοιομορφία προσθέτοντας ύφος, σε έναν χώρο με υψηλό design.

modern-futuristic-kitchen-counter.jpg

Εδώ λοιπόν οι σχεδιαστές προτίμησαν έναν φουτουριστικό πάγκο με υπέροχες καμπύλες και χρήσιμα μικρά φώτα στην μπάζα των ντουλαπιών για να έχεις καλή εικόνα στο σκοτάδι. Το φούξια δίνει χρώμα στην ασπρόμαυρη χρωματική παλέτα, ενώ δίχρωμα είναι και τα σκαμπώ. Ακόμα μας αρέσει, υπερβολικά ίσως, το γεγονός ότι συνολικά ο πάγκος αποτελείται από τρία διακριτά επίπεδα.

modern-two-colored-kitchen-counter.jpg

Σε μια μέτρια προς μικρή κουζίνα έχει δημιουργηθεί πάγκος σχήματος Π για παραπάνω από ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο, όπου ο πάγκος-γωνία, που χαλάει το σχήμα, λειτουργεί ως compact bar για δύο άτομα. Απόλυτα μοντέρνα επιλογή όπου το κόκκινο των φωτιστικών δένει με το γαλάζιο ως δύο τριαδικά χρώματα, την ώρα που χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικοί τύποι και χρώματα πάγκων.

Είναι επίσης η δεύτερη φορά που βλέπεις γυάλινο μοντέρνο backsplash αντί για πλακάκια και καταλαβαίνεις ότι ανήκει στις σίγουρες επιλογές για μοντέρνα κουζίνα. Από τις πιο μοντέρνες, φωτεινές και «ζωντανές» κουζίνες του αφιερώματος.

industrial-kitchen-counter.jpg

Οτιδήποτε υπάρχει σε αυτό το μπαρ κουζίνας είναι καλαίσθητο και τέλεια σχεδιασμένο. Από την έξυπνη χρήση τσιμέντου σε γκρι με νερά, μέχρι το παρκέ, την γωνία που σχηματίζει ο πάγκος προς το καθιστικό, μέχρι τα γαλαζοπράσινα ντουλάπια και την ταινία LED κάτω από αυτά, τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Από τις καλύτερες βιομηχανικές κουζίνες σε μικρό μέγεθος εκεί έξω!

[via DECOration]

Share on: